Salkku auki!

Avataanpa nyt salkku, kun kerran sijoitusblogissa ollaan. En näytä, enkä aio näyttää osakkeiden määriä, mutta tulkoot nyt nämä sijoitukset suhteellisine osuuksineen tänne nettiin kaiken kansan nähtäväksi.



Tilanne salkussani 5.2.2016
SUOMALAISET OSAKKEET






eQ
10,78%
Nokia
20,54%
Nordea Bank
3,81%
Orion A
6,07%
Orion B
3,07%
Sampo A
11,19%
Technopolis
4,62%
Teleste
29,38%
Yleiselektroniikka E
6,27%




ULKOMAISET OMISTUKSET


Global Ship Lease Inc A (GSL)
2,28%
DBX S&P 500 ETF (XSPX)
1,99%




Yht.
100,00%



Mainittakoon, että alkuvuonna olen tehnyt seuraavat muutokset salkussani:
Myin pienehköt omistukset seuraavia osakkeita:

Caverion, HKScan, Kesko B, Outotec, Saga Furs, Yit

Lisäksi vähensin S&P 500 -indeksiin sijoittavaa ETF:ää. Vastaavasti ostin tästä vapautuneilla varoilla GSL-osaketta, mihin rehellisesti sanottuna sain inspiraation Arvosijoittajan tie -blogista. Siihen suhtaudun pienenä riskisijoituksena, josta voi ajan mittaan kehkeytyä pitkäaikainen osinkokone.

Nämä myydyt osakelajit edustivat kukin pienempää osuutta, kuin esim. Orion B, joten kyse oli jonkinlaisesta salkun siivouksesta. Yleensä en moisia siivouksia tee, mutta pienet, jopa alle prosentin osuutta salkusta edustavat osakelajit alkoivat jotenkin rasittaa, enkä juurikaan seurannut näitä yhtiöitä. Saga Furs oli siinä mielessä erikoistapaus, että sen myin siksi, että arvelen sen laskevan ainakin jonkin aikaa. Muissa pikemminkin luottamus nousuun oli kadoksissa.

Ostoksia olen tehnyt tuon GSL:n lisäksi siten, että lisäsin kotimaisten osakkeiden myyntien jälkeen pariin otteeseen Nokiaa ja kerran Telesteä. Tarkoitukseni ei ole lisätä noita osakkeita sen enempää, eli koetan välttää alennusmyyntihintojen houkutukset, jos sellaisia vielä tulee.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

S-junasta on jäljellä muistot, pääoma plus vuosittainen tuntipalkka, vaan kuukausittainen osinkojuna sen kun puksuttaa

Puolivuotiskatsaus säästöihin 2023

Marraskuun tarinoita vuosimalli 2023